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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
Fecha :  13/09/2017
Actualizado :  18/09/2017
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  FERRINHO, A.M.; PERIPOLLI, E.; BANCHERO, G.; PEREIRA, A.S.C.; BRITO, G.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MONTOSSI, F.; BALDI, F.
Afiliación :  School of Animal Science and Food Engineering, University of São Paulo, Pirassununga, Brazil; Sao Paulo State University (UNESP), School of Agricultural and Veterinarian Sciences (FCAV), Department of Animal Science, Jaboticabal, Brazil; GEORGGET ELIZABETH BANCHERO HUNZIKER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Universidade de São Paulo, Pirassununga, Brazil.; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALEJANDRO FRANCISCO LA MANNA ALONSO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ENRIQUE GENARO FERNANDEZ RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; School of Agricultural and Veterinarian Sciences, Sao Paulo State University - FCAV/UNESP, Jaboticabal, Brazil.
Título :  Effect of growth rate on beef fatty acid profile from Hereford steers finished either on pasture or in feedlot.
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Journal of Animal Science, 2017, v.95, suppl.4. p.180-181.
DOI :  10.2527/asasann.2017.365
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Published online: August 10, 2017.
Contenido :  Abstract: Different nutritional management during the rearing and finishing periods can determine changes on beef fatty acid profile. Beef lipid composition was quantified in 224 male Hereford calves weaned at 8 wk of age with an average initial live weight (LW) of 170 ± 17 kg. After weaning, 4 nutritional treatments were imposed to obtain different daily LW gains (LWG; kg/d) during the first winter. Nutritional management groups were high LWG in feedlot (HF), low LWG in feedlot (LF), high LWG in pasture (HP), and low LWG in pasture (LP). The finishing phase began when each group reached a mean LW of 350 ± 28 kg. During the finishing phase, one-half of the HF, LF, HP and LP animals were finished on pasture and the other half in a feedlot. The animals were slaughtered when calves in each treatment attained a mean LW of 500 kg. Analysis of beef fatty acids was performed by extraction and methylation from LM, and the fatty acids were quantified using a gas chromatography. The statistical model included the groups at growing phase (HF, LF, HP, and LP) and the groups at finishing phase (feedlot or pasture) and the interaction between growing and finishing phase as fixed effects and LW at the beginning of the finishing phase as a covariable. Tukey?s test was applied to compare the means (P < 0.05). There was interaction between the growing and finishing phases for myristic acid and CLA cis 9, trans 11. Animals from HF finished on pasture presented the highest concentration of myri... Presentar Todo
Palabras claves :  ENGORDE A CORRAL; FINISHING SYSTEM; GROW-OUT; LIPID COMPOSITION; NOVILLOS HEREFORD; PASTURA.
Thesagro :  CARNE VACUNA; NOVILLOS; URUGUAY.
Asunto categoría :  --
L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102194 - 1PXIAP - DD
TBO102098 - 1PXIAP - DD

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  15/05/2018
Tipo de producción científica :  Ediciones Especiales
Autor :  INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA); MGAP (MINISTERIO GANADERÍA AGRICULTURA Y PESCA); IPA (INSTITUTO PLAN AGROPECUARIO) (Ed.).
Título :  Alternativas tecnológicas para enfrentar situaciones de crisis forrajeras.
Fecha de publicación :  2008
Fuente / Imprenta :  Montevideo (Uruguay): INIA, 2008
Páginas :  40 p.
Idioma :  Español
Contenido :  Consideraciones sobre las perspectivas climáticas en los próximos meses. Manejo en situaciones de crisis forrajera. Consideraciones sobre suplementación. Cartilla de suplementación. Cartilla de estado corporal vacuno. Cartilla de estado corporal ovino. Aspectos de Manejo en Situaciones Críticas de Forraje. Utilización de la paja de arroz en la alimentación animal. Los sistemas de producción agropecuaria y el clima: Herramientas de apoyo para la toma de decisiones. Consideraciones para el enfardado de paja de arroz. Estrategias ante la sequía: los ganaderos del litoral norte. Sanidad: criterios para enfrentar mejor la crisis. Aportes para el manejo de ovinos en el contexto de una sequía. Sombra: buena para el ganado, mejor para el productor. Algunos criterios para tomar decisiones en condiciones de riesgo e incertidumbre. 4 Técnicas de control de amamantamiento.
Thesagro :  ALIMENTACION; BOVINOS; MANEJO; PASTURAS; SANIDAD ANIMAL; SUPLEMENTACION.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
L02 Alimentación animal
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/4775/1/alternativas-tecnologicas-crisis-forrajera-2008.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102449 - 1INIFL - PPAV/UY/INIA/Crisis-forrajera/2008cf2008
TBO101594 - 1PXIFL - PP633.202 INIa 2008EN 5007
TBO101594 - 2PXIFL - PP633.202 INIa 2008EN 5006
TT29908 - 1INILB - PPUY/INIA/Crisis-forrajera/2008C-CF-2008
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